Vjenčanje iz snova

Osvanuo je divan sunčan dan. Dan kad se udavala moja draga prijateljica. Sve je bilo tako lijepo isplanirano a mojoj sreći nigdje kraja jer sam imala čast da budem kuma tako jednom divnom paru kao što su Sanela i Elmir. Budim ujutro mladu da ustane a ona sva vesela  bez ikakve treme kao da se i ne udaje. Činilo se da imam više treme od nje. Ali takva je ona, uvijek u svemu nađe razlog za smijeh i veselje.

Termini u salonu su zakazani, čekaju da mlada i kuma dođu na frizuru i šminkanje, a mi kao po navici  iz studentskih dana, malo kasnimo ali znamo da nam je danas sve oprošteno.

Iz salona se vozimo  u hotel Sedra gdje smo se još trebali obući i čekati da ceremonija počne.

Svadba  će se održati  na velikoj terasi pod otvorenim nebom sa preko 400 zvanica, a sve to krasi zlatno-bijela dekoracija.

Ona odjeva svoju bijelu haljinu kao princeza, a ja je gledam tako ponosno suze ne mogu skriti.

“Nema plakanja, ode ti šminka!!” Progovori ona kroz smijeh.  Ali emocije su jače od mene…

 

 

Njena želja je bila da obučem dugu  zlatnu haljinu jer  sam već odavno sanjala o tome i konačno mi se za to i ukazala prilika.

Nakon što smo završili sa sređivanjem, otišli smo na stari grad Ostrožac  sa najboljom ekipom, mlada i mladoženja, kumovi i djeveruše a sve to je popratio studio Lege Artis sa divnim slikama i snimcima.

 

21:00 h ceremonija počinje

Vratili smo se sa starog grada, baklje su upaljene, muzika se čuje a ona kao pepeljuga  u najljepšoj haljini silazi niz stepenice dok je njen brat vodi ispod ruke i predaje mladoženji. Mlada se i dalje smije, vesela i sretna a kako i neće kad se udaje za ljubav svog života.

Opet emocije naviru…

 

Penjemo se na binu gdje nas čeka matičarka. Čita im bračne zakone a mi slušamo i samo čekamo kad će to sudbonosno DA!

Sada možeš da poljubiš svoju mladu…

Mlada baca cvijeće i počinje prvi ples uz pjesmu Pod sjajem ružičastih zvezda. Vatromet je tu,baklje i njih dvoje..Scena kao iz bajke jer drugačije ne bih znala opisati. Žive svoju priču i u tom trenutku ne postoji niko samo oni, dva zaljubljena golubčića…

Ostatak noći nismo silazili sa plesnog podija. Plesali smo kao da nikad više zaigrati nećemo.

Kako bih voljela da sam imala mogućnost zaustaviti vrijeme barem na nekoliko sati, ali mislim da nam ni tad ne bi bilo dosta.

I prođe tako jedan  prelijepi dan po kojem ću zauvijek pamtiti  to ljeto 2017 godine. Voljela bih da se taj dan može ponoviti ali to je dokaz samo da lijepe stvari brzo prođu i ostanu divne uspomene…

 

 

Dress:  Butik H&E

Photos by Nuno Toromanović studio Lege Artis

Hotel :Sedra