Closenger-Nova društvena mreža

Closenger– Da li ste čuli za ovu društvenu mrežu? Naime kako je Instagram počeo sve više da nam otežava sa novim algoritmom, tako sam i ja krenula u potragu za novim društvenim mrežama gdje moj sadržaj neće biti toliko skriven kao na Instagramu. Od silnih mreža koje sam instalirala da testiram, najbolja se definitivno pokazala naša domaća društvena mreža Closenger. Naglasak stavljam na domaća, jer je razvijena na našim prostorima, tačnije u Gradačcu – Bosni i Hercegovini.
Putem ove mreže možete objavljivati postove kroz tekstualnu poruku, fotografiju, GIF, te video poruku ili kombinaciju svega navedenog. Za razliku od drugih društvenih mreža, kod Closengera korisnik prvo vidi postove koji su geografski najbliži njemu, odnosno od onih korisnika koji su mu fizički bili najbliži u trenutku objave svog posta, što ovu mrežu i izdvaja od ostalih i čini je posebnom.

Kao i na drugim društvenim mrežama, možete objave lajkati i komentarisati čineći objavu popularnijom i tu dolazimo do još jedne osobine Closengera a to je tzv. „Trending“ gdje se objave redaju po lajkovima u jedinici vremena. Naročito mi je drago da mogu postavljati i linkove od svojih objava sa bloga jer sam odmah primjetila i da je čitanost veća.

Closenger je relativno nova društvena mreža i zbog toga mnogi još nisu ni čuli za nju i upravo to vam daje mogućnost da budete među prvim korisnicima u svom mjestu, što vam daje veliku prednost da izgradite svoj profil i steknete svoje pratitelje prije nego što svi drugi saznaju za nju. Tipičan primjer nam je i sam Instagram koji je preko noći postao najpopularnija društvena mreža a ko nam garantuje da se to neće desiti i sa Closengerom. Stoga ako još niste instalirali ovu aplikaciju, učinite to odmah jer vjerujem da se nećete pokajati. Moje ime na Closengeru je kao i na drugim drušvenim mrežama aidaslookbook, pa ako imate bilo kakvih pitanja slobodno se javite.

Aplikacija je dostupna za Android i IOS platformu, koje možete skinuti sa donjih linkova:

Android

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.bihapp.Closenger

iOS (iPhone)

https://itunes.apple.com/us/app/closenger/id1219000123?mt=8


Nadam se da će se Closenger i vama svidjeti kao i meni i već se radujem našem druženju 🙂